>

Manglende tænder? Hvorfor tandimplantater?

Vi har brug for vores tænder , men engang i løbet af vores liv sker det uforudseelig, nemlig vi mister en eller flere tænder. Men der er ingen grund til bekymring, fordi der er en løsning. Vi kan få vores perfekte smil tilbage og spise vores yndlings retter igen. Ved at få tandimplantater, kan vi erstatte vores manglende tænder samt forbedre vores livskvalitet enormt meget.

Nedenunder kan du få svar på følgende spørgsmål:

  1. Hvorfor mister vi vores tænder?
  2. Hvad kan vi gøre for at erstatte manglende tænder?
  3. Hvorfor tandimplantater?
  4. Hvad er et tandimplantat?
  5. Hvad er behandlingsprocessen for et implantat?
  6. Hvad skal tandlægen vide før indsættelsen af implantater?

1. Hvorfor mister vi vores tænder?

Det kan være flere årsager til, at vi mister vores tænder. Det kan ske på grund af en ulykke, når vi hovedsagelig mister vores fortænder. Den anden mest almindelige årsag til tandtab er tandkødsygdomme, som tandkødsbetændelse eller paradentose. Disse opstår som følge af dårlig mundhygiejne. Selvfølgelig kunne alle disse forebygges ved sund kost, regelmæssig tandbørstning og regelmæssig besøg hos tandlægen, men når de fleste indser det, er det allerede for sent. Med manglende tænder kan vi ikke længere spise maden på samme måde, vi er bange for at smile, og det kan endda ændre måden vi taler på.

 

2. Hvad kan vi gøre for at erstatte manglende tænder?

Der er flere løsninger på manglende tænder, såsom tandbroer, fastsiddende proteser og aftagelige proteser. I sidstnævnte tilfælde klager patienter ofte på deres udseende og føler anvendelsen af proteserne ubehagelige. Den mest pålidelige og æstetiske metode til tandudskiftning er tandimplantater, som erstatter rødderne og derfor fungerer som naturlige tænder. De skaber basis for tandbroer eller fastsiddende tandproteser.

 

3. Hvorfor tandimplantater?

Den største forskel mellem en løsning med implantater og en uden implantater er, at implantaterne vil give os en større selvsikkerhed, fordi de er meget stabile og stærke. Vores spisevaner kan også vende tilbage til det normale. De ser meget naturlige ud, vi kan snakke og smile ligesom tidligere, og ingen vil bemærke forskellen. At leve med tandimplantater er som at få vores egne tænder tilbage, hvilket forbedrer vores selvtillid enormt meget.

4. Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en kunstig tandrod, lavet af titanium, der sættes ind i kæbenet.  Den består af følgende:

  1. En implantatskrue
  2. En forbindelsesled (abutment). I nogle tilfælde er der ikke brug for den, afhængig af implantat.
  3. En krone, bro eller protese

Tandbehandling i udlandet

5. Hvad er behandlings processen for et implantat ?

Først sættes implantatskruen ind i kæbenet, hvorefter den heler mellem 2-10 måneder afhængigt af indgrebets størrelse og kæbenets tilstand. Efter helingperioden bliver tandkødet igen lukket op og forbindelsesleddet ( kaldet abutment) fastgøres til implantatet og forsynes med en midlertidige krone. Når tandkødet heler ca. 4-6 uger fremstilles den endelige og permanente bro, krone eller protese. Kun få patienter klager over smerter under operationen eller irritabilitet efter behandlingen. I hvert fald får vi smertestillende midler samt antibiotika efter behandlingen. Holdbarheden af ​​tandimplantater med ordentlig mundhygiejne kan vare årtier.

 

6. Hvad skal tandlægen vide før indsættelsen af implantatet?

Det er vigtigt for tandlægen at vide, om vi har tilstrækkeligt knoglevæv. Hvis der er mangel på knoglevæv masse, skal der laves en knogletransplantation eller sinusløft. En sund gumme er også uundværlig, når vi får et implantat. Tandbetændelsen bør behandles først.

I tilfælde af diabetes, ostesporose, hæmofili eller stærke rygevaner kan den traditionelle fremgangsmåde for implantater  kun udføres i meget få tilfælde.  Selvfølgelig er der behov for en grundig tandlægeundersøgelse først, der især gøres på baggrund af et panoramarøntgenbillede eller CT scanning. Tandlægen afgør, hvilke behandlinger er der brug for og forbereder herefter en nøjagtig behandlingplan og et tilbud til os.

DET HANDLER OM TILLID!

Find ud af hvad dit tilbud er!

Få de bedste tips og hemmeligheder bag pålidelig
tandbehandling i udlandet!
Meld dig til vores nyhedsbrev og download gratis
"de 5 enkle skridt til tandbehandling i udlandet"
Være blandt vores hundredsvis af tilfredse kunder
Send
Give det en chance! Du kan afmelde når som helst!