>

Tilhører jeg mon den gruppe, der er mest udsat for tandtab?

Ud over det dårlige tandhygiejne, er der også andre risikofaktorer for tandtab? I så fald hvilke? Tilhører jeg denne risikogruppe? Findes der nogen løsning på det? Du får svar på alle disse spørgsmål ved at læse denne artikel.

Der er flere grunde til, at du taber dine tænder. Et tandtab kan forårsage ikke bare æstetiske og selvværd problemer. Der kan også opstå vanskeligheder med at spise og tygge. Når du taber din første tand, bør du dog vær opmærksom på, at du ikke blive påvirket af den psykologiske aspekt af et tandtab. Læs mere om hvad det betyder, og hvad man skal være ekstra omhyggelig med.

 

Det psykiske aspekt af et tandtab

Tandtab har en sær psykologi. Ifølge tandlægerne, bliver du først chokeret, når du oplever, at du har mistet din første tand. Dette sker især hvis den er i “usynlig”, ikke i et øjnefaldende sted.  Bagefter vil du i halvdelen af tilfældet beslutte, at ”du vil få det gjort engang”. Dette tidspunkt bliver udskudt, fordi et tandimplantat er for dyrt.  Samtidig vænnes du langsomt til denne mangel. ”Et manglende tand på et usynlig sted er ikke værd at tage hensyn til” – tror du. Og du har ret, så længe det næste tand falder ud/ trækkes ud og så det næste… Hvis du hver gang forklarer dig selv, at det ikke gør den stor forskel, vil du tabe endnu flere tænder. Problemet vil stadigvæk være der, fordi du ikke gør noget ved det. Dette er især farligt, hvis du tilhører en af de 5 grupper, der er allermest udsat for denne risiko af tandtab før tid. Vi fortæller dig, hvem de er.

 

Rygere

Hvis du ryger, er der stor risiko for, at du vil tabe dine tænderne for tidligt. De fleste rygere ved det, men de fortsætter med at ryge. Tobaksrøget (på grund af dens varme ​​og de tusindvise kemikalier, der findes i det) ødelægger dit tandkød og de vil krympe sammen. Dit tandkød forsøger at beskytte sig et stykke tid ved at trække sig tilbage, mens de indåndede toksiner fjerner calcium ud af dine tænder. De bliver herved løse eller de brækker/ knækker nemt. I første omgang vil de små tænder falde ud og senere de større. Hvis du ryger, er det godt, hvis du allerede nu vænner dig til tanken om, at du vil have færre og færre tænder.

 

Stress

Det kan forekomme, at dine tænder falder hurtigere ud som følge af ekstrem høj belastning eller stress. Det er dels på grund af en stress levemåde, dels på grund af den såkaldte Bruxisme, som du ikke engang ved at du har og kan forårsage alvorlige skader. Bruxisme er slibning af tænder om natten, når man presser tænderne meget hårdt mod hinanden. Næsten 30% af disse mennesker gør det så stærkt, at ikke alene emaljen bliver skadet, men et stykke af tanden kan knække af. Før eller senere ender det altså i et tandtab.

 

Arvelighed

Har du allerede oplevet en slående lighed mellem mor og datter eller far og søn? Dette er ikke andet end den arv, som desværre (eller heldigvis) også påvirker dine tænder. Formlen er enkel: Hvis dine forældre havde tandproblemer (f.eks. hvis de skulle tit til tandbehandling eller tænderne fald nemt ud) kan det nemt forekomme, at du også vil arve det. Det bliver du nødt til at se det i øjnene. Det er mere heldigt, hvis du arver ”de gode gener” og herved er det mindre sandsynligt, at du taber dine tænder for tidligt.

Graviditet

De fleste mødre rapporterer, at – selvom de gjorde alt godt under graviditeten- har de alligevel tabt en eller flere tænder. Der er historier, der forklarer denne form for tandtab ved at sige, at barnet havde brug for mors kalciumlager. Så hvis der ikke er andet, vil barnet suger kalciummet ud af mors tænder, hvilket er absolut nonsens. Mors tænder bliver ikke ødelagt og tabt pga. barnets behov for kalcium, men fordi hun i forvejen havde dårlige tænder og de blev muligvis mere følsomme pga. mere stress og byrde. Endvidere har moren ikke gjort noget ved det, tværtimod børstede hun ikke sin tand det sted og fik derfor betændelse. Herefter er hun udsat for flere tandtab i slutningen eller kort tid efter graviditet.

Dårlig mundhygiejne

De fleste af os ved at dårlig mundhygiejne fører tit til tandtab. 45% af det danske befolkning børster stadigvæk sine tænder dårligt (dette er faktisk slet ikke dårligt i forhold til 69% , som er ellers andre steder i verden ). Dette resulterer i beskadigede tænder, og herefter tab af tænder. Tændernes erstatning er dels meget ubehageligt, og dels meget dyrt. Besøg derfor din tandlæge og bed ham, om at vise dig, hvordan du bør børste dine tænder på en rigtige måde.

Gør dette

Det er meget vigtigt, at du ikke befinder dig i et eller flere tandtab, men derimod opsøger du din tandlæge. En anden og billigere løsning er at du kommer til Ungarn. Her vil verdenskendte tandlæger hjælpe dig med at erstatte dine tabte tænder med implantater til priser, som er en brøkdel af de danske priser. Oven i købet kan du også få implantaterne sat ind med det samme af høj kvalificerede tandlæger. Dette betyder, at du kan have en bro/protese med implantater på kun 5 dage.

Klik her og få mere at vide om hvordan du kan ordne dine tænder i Ungarn med din personlige dansktalende vejleder. Samtidig vil du få mulighed til at besøge en af de smukkeste byer i Europa, nemlig Budapest.

Få de bedste tips og hemmeligheder bag pålidelig
tandbehandling i udlandet!
Meld dig til vores nyhedsbrev og download gratis
"de 5 enkle skridt til tandbehandling i udlandet"
Være blandt vores hundredsvis af tilfredse kunder
Send
Give det en chance! Du kan afmelde når som helst!