>

Tandlægeskræk

Tandlægeskræk

Der er en hel del fobier i verden. Deres fællestræk er, at de er alle frygter for noget. Bland dem er der, det der hedder  tandlægefobi eller tandlægeskræk.

Tandlægeskræk

Meget enkelt kan man sige, at du har tandlægeskræk, hvis du er bange for at gå til tandlæge. Du udskyder tidspunktet for tandlægekonsultation, selv om du allerede har alvorlige smerter. Du kan endda være i stand til at undgå tandlægen i årtier. Ifølge den seneste forskning mener 4-5% af befolkningen, at de er bange for at gå til tandlægen,- som i øvrigt er rigtig meget.

Hvad er tandlægeskræk egentligt eller hvad er folk bange for?

Hvis man skal sige det i et ord, så er svaret: fra tandlægen, selvom det ikke er altid sandt. I de fleste situationer er det ikke tandlægen eller behandlingen man er mest bange for, fordi den sjældent gør ondt. Det, der kan gøre mest indtryk eller indflydelse på ens følelser er – den desinficerende lugt, lyden fra en udstyr, eller de miljømæssige årsager. De kan allesammen være så deprimerende, at man ikke har lyst til at gå til tandlæge mere. Det er desværre lige præcis denne attitude, der gør, at folk forsømmer den mundtlige hygiejne og ikke deltager på de regelmæssige og kortvarige kontrol.  Man er kun villig til at gå til tandlæge, hvis det er uundgåelig eller smerten er udholdelig.

Hvordan får du tandlægeskræk?

Tandlægeskræk sker på baggrund erfaring. Som regel kommer du i denne situation (det kan også være som barn eller ekstrem situation), når du har ondt hos tandlægen eller du har i det mindste fortolket den på denne måde. En tandrensnings udstyr ( der blot blæser luft ud) kan forårsage rigtig traume oplevelse for en lille barn. Denne oplevelse bliver senere meget dramatiseret, overdrevet og husket som en forbløffende smerte eller en slags grusom indblanding, selvom det ikke er tilfældet. Problemet er, at denne hukommelse i voksenalderen er så dyb, at den kan forårsage fobier. Men hvordan kan man undgå det?

Du kan overvinde tandlægeskræk

Heldigvis kan tandlægeskræk bekæmpes i 3 enkle trin.

  • Den første er at vælge en tandlæge, der er sympatisk, med alle de sympatiske menneskers træk. Hvis det er vigtigt for dig at have en tandlæge, der er en høj mand, har humør, brunt hår og samtidig har en rolig stemme, så vælg en sådan tandlæge. Det er vigtigt, at du har tillid til til ham. Hvis dine fobier er særlig stærke, undersøg tandlægen i forvejen, spørg andre om ham eller læs om ham på nettet.
  • Det andet skridt er at kende klinikken: du er nødt til at forstå, at tandlægeklinikker i det 21. århundrede ikke er klinikker med værelser der har en horror atmosfære med masser af tortur enheder, men derimod er de  moderne værelser, der har en hyggelig stue stemning. Endvidere har venteværelserne heller ikke nogle stole lavet af metal eller grimme grønne vægge, men det er sådan set også lige meget, fordi du kommer til den aftale tid, så du ikke behøver at vente meget.  Alt er designet for din bekvemmelighed, for at få dig afslappet. Mens du venter er der blød musik i baggrunden og du kan få te/kaffe eller vand budt. Desuden kan du bede om om afslappende piller under behandlingen, hvis du på ingen måde kan slappe af.
  • Det vigtigste skridt at dog kommunikation Hvis der er noget du synes er ubehageligt, hvis du er bange for noget eller hvis du kun har brug for mere information, så er det vigtigt at du spørger. Din tandlæge vil med glæde  fortælle dig, hvad han lige foretager sig, og han sætter stor pris på din tilbagemelding, hvis det er noget du føler der er ubehagelig, fordi det vil fortælle ham, hvad der er i vejen.

Derfor er det værd at overvinde tandlægeskræk

Det er kampen værd, fordi du ikke kan leve dit liv på den måde, at du aldrig besøger en tandlæge. Jo længere du venter, desto flere gange vil du komme til tandlæge, når du ren faktisk får et seriøs tandproblem. Forskyde altså ikke din konsultation og bekæmp din tandlægeskræk for altid. Følg de 3 trin beskrevet ovenpå og alt vil være fint.
Måske vil en by besøg i udlandet være til din stor fordel, hvis du kan forbinde din tandbehandling/konsultation med en spændende bytur. Har du nogensinde tjekket de ungarske tandlægerpriser? Klik her.

Få de bedste tips og hemmeligheder bag pålidelig
tandbehandling i udlandet!
Meld dig til vores nyhedsbrev og download gratis
"de 5 enkle skridt til tandbehandling i udlandet"
Være blandt vores hundredsvis af tilfredse kunder
Send
Give det en chance! Du kan afmelde når som helst!