>

Protese eller tandbro-gamle/nye metoder

Protese eller tandbro – gamle og nye metoder

Protese eller tandbro? Dette har altid være spørgsmålet som behøvede et svar. I løbet af de sidste 30 år har tandlægerne anvendt forskellige metoder til at erstatte manglende tænder. Der blev anvendt både udtagende tandprotese også kaldet gebis eller fastsiddende tandprotese og tandbro. Disse kunstige tænder kan forekomme  i form af en delprotese med støbt stel, den klassiske tandbro men også implantat understøttet fastsiddende tandprotese eller tandbro. Den sidste er nok den mest moderne metode.

En fastsiddende protese der er understøttet af implantater har mange fordelle i forhold til en udtagende gebis. Du kan tale og spise meget nemt, da protesen sidder fast og stabil på implantater. Desuden er du straks i bedre humør og har en forbedret livskvalitet

I de efterfølgende får du mere at vide om de gamle og nye tanderstatnings metoder:

  • Delprotese-unitor protese

  • Tandbro

  • Fastsiddende tandprotese/tandbro

  • Nye tænder i hele munden

Protese eller tandbro

Delprotese med støbt stel

En del protese kan erstatte mistede tænder. Den er monteret på en bøjle lavet af enten akryl eller stål-unitor. Den sidder fast på nabotænder med kroge og hager og er aftagelig.

Fordelen ved denne metode er, at du får din tyggefunktion tilbage. Endvidere holder protesen dine egne tænder på deres plads ved at forhindrer dem til at bøje mod de dele af dit tandkød, hvor ingen tænder er. Til sidst men ikke mindst hjælper den også meget på din udseende, især hvis du mangler fortænder. Ulemperne ved metoden er at æstetisk set er den ikke særlig pæn , fordi krogen godt kan ses. Udover det kan dine naturlige tænder blive eroderet efter et stykke tid på grund af protesens bøjler, der hænger på dem.

Tandbro

Tandbro er en af de mest moderne metode indenfor fastsiddende protese. Der kan være bro lavet af metalkeramiske kroner eller zirkon tandbroer. Zirkon broer er nok de bedste materialer man kan få . Ud over at den er den mest æstetiske, indeholder den heller ingen metaler eller allergiske materialer.  Derudover tillader røntgenstråler at gå igennem uden noget problem. Dette er vigtigt især når tandlægen skal opdage et eller andet problem, der kan opstår i forbindelse med tandopbygning under tandbroer.  Tandbroer kan nemlig have forskellige længder afhængigt af hvor mange tænder, der mangler.  Du kan f.eks. få tandbro, der erstatter en enkelt tand.  I dette tilfælde vil to tænder slibes lidt og broen limes fast med plast, så broen bliver cementeret fast.  Der kan også være kunstige tænder ( tandimplantater),  der har en opbygning som broen med kroner sættes på.

Fordelen ved denne metode er at tandbroen med kroner føles som dine egne tænder. Du får en pænere udseende og kan få flere tænder at tygge med.  Ulempen er at sunde tænder kan blive slidt på.

Fastsiddende protese/tandbroer

Fastsiddende protese/tandbro er nok den mest moderne metode til at få ny tænder på. Fordelen ved den er at tandlægen undgår at slibe på dine sunde tænder. Der er kun brug for 2 tandimplantater, der kan skrues fast i din kæbeknogle og som kan give stabilitet nok til din protese eller tandbro.

Hvis du mangler flere tænder, kan flere implantater sættes i, som i sidste ende kan erstatte hele din overmund eller undermund. Ulempen ved traditionelle implantater er at du kun kan få fastsiddende tandprotese efter et par måneder på grund af helings perioden. Der findes dog også nogle specielle tandimplantater på markedet, der er egnet til at få fastsiddende protese eller bro med, med det samme og som løser dette problem. Tandimplantaterne sættes ind på en dag og tandprotesen eller broen kan du få allerede i løbet af et par dage.

 

Nye tænder i hele munden

Tandimplantater kan være af stor fordel for dig, der måske har aftagelige proteser eller mangler mange tænder.  Implantaterne kan løse  tygge- og talefunktionen med det samme. Herved vil du også have mere selvtillid.

Ved at investere lidt flere penge i implantater, kan du erstatte din aftagelige protese med  fastsiddende protese/tandbro, som vil løse dit problem på langt sigt.

Få de bedste tips og hemmeligheder bag pålidelig
tandbehandling i udlandet!
Meld dig til vores nyhedsbrev og download gratis
"de 5 enkle skridt til tandbehandling i udlandet"
Være blandt vores hundredsvis af tilfredse kunder
Send
Give det en chance! Du kan afmelde når som helst!