>

Forskellige implantater. Hvad skal jeg vælge?

Forskellige implantater

Der er mange typer af tandimplantater. Hvad skal jeg vælge?

Da implantatere er blevet mere populær i de sidste 10 år , er der også kommet  flere tandimplantater på markedet. Vi er derfor virkelig forkælede med de forskellige implantater men samtidig også forvirrede.

I de efterfølgende vil du læse mere om:

  • Fordele ved de forskellige implantater:
  • SGS ( Apha Bio), Cortex implantat
  • De premium kvalitet implantat løsninger
  • Implantater på 1 eller 2-faser
  • 1 fase implantater
Forskellige implantater.

Hvis du vil være sikker på at du vælger  tandimplantater, der har lang levetid, bør du vælge dem, der er pålidelige. De ungarske tandklinikker anvender typisk høj kvalitet implantater lavet i Schweitz, Tyskland og Israel. Der kan være mange implantat mærker i grundlæggende klasse men også indenfor præmie klasse.

Det næste spørgsmål er, om du ønsker tandimplantater, der sættes ind med det samme eller i løbet af en periode?

Vores tandlæger anvender den populær standard implantat mærke SGS ( Alpha Bio) og Cortex, mens tandimplantater af premium kvalitet kommer hedder Nobel Biocare Replace.

Når vi taler om implantater på en dag ( der sættes ind med det samme) er vores Tysk- Schweizisk IHDE implantater de mest populær.

 

SGS ( Alpha Bio), Cortex tandimplantater

Alpha Bio og  Cortex er meget populær blandt både patienter og tandlæger. Grunden til det er simpel: de er enkle at anvende, holdbare og pålidelige. Deres priser er også meget attraktive samt deres brede udvalg giver løsninger på mange tandimplantat problemer. De er anvendt for erstatning af enkelttand  men også for rodkanal erstatning.

Premium implantater

Blandt de premium mærker kan der nævnes Camlog og Nobel Biocare Replace implantaterne.  Deres fælles træk er, at de er stabile. De er idealle for besværlige situationer, f.eks. når knoglemassen er for blød eller når tanden er blevet for nyligt fjernet.  Producenterne fremhæver også det, at de begge to tilpasser sig rigtig godt muskelvævet ( både til de bløde og hård væv). Dette medfører at implantaterne ser næsten ud som de naturlige tandrødder.

 

Tandimplantater – En fase eller to faser?

I dag kan du vælge imellem sådan set forskellige implantater, der anvendes på traditionelle måde (2–fase metode) men også  implantater, der løser problemet med det samme ( 1 fase metode).

Implantater i to faser kaldes også ” traditionelle implantater”.  I den første del af behandlingen vil tandlægekirurgen lave en snit i dit tandkød ( gumme), som gør det muligt at sætte implantatet ind i kæben. Hvis du har for lidt kæbe at sætte implantatet i, får du en knogleopbygning først. Helingstiden tager 4 måneder. Herefter sættes implantatet i. Når implantatet er på plads bliver tandkødet ( gummen) syet sammen. Den garanterer for  beskyttelse af den kunstige tandrod ( implantat) mens den heler sammen med kæbebenet. Helings perioden tager op til 3-6 måneder.  Efter helingsperioden, åbner tandlægekirurgen snittet igen og skruer opbygningen ovenpå implantatet. Herefter sættes den nødvendige protese , krone eller bro ovenpå tandimplantaterne.

En fase implantater

De er hel forskellige og derved er behandlingen også anderledes:

  • Implantaternes skruedel og opbygning er sammen ( en enkelt del) og kan ikke adskilles ( mens i den traditionelle metode, sættes opbygningen ovenpå implantat først efter helingperioden).
  • Derudover er implantaterne også længere end de traditionelle.
Forskellige implantater.
  • En anden forskel er at tandlægekirurgen ikke skærer tandkødet over men skruer implantatet simpelthen ind i knoglen.  Denne metode tillader derfor knoglen og tandkødet at hele hurtigere og implantatet bliver stabil i løbet af  kort tid.
  • Der kan der tages aftryk af kæben med det samme efter tandimplantaterne er sat ind, da deres opbygning stikker allerede ud af tandkødet. Tandteknikeren kan derfor hurtig lave en fast protese, krone eller bro til dig. Hele proceduren tager ikke mere end 5-7 dage i forhold til den traditionelle metode, som tager flere måneder.
  • De er især ideale for erstatning af tandrod i overkæben, hvis du har lidt knoglemasse i den region. På den måde kan du undgå sinusløft og knogleerstatning. Desuden belaster de mindre kroppen og er ofte billigere end den traditionelle metode.

Men der er selvfølgelig også ulemper ved denne metoden.  Da tandimplantaterne ikke er beskyttede under helingperioden, bør de behandles med mere omsorg. De midlertidige tænder bør ikke belastes særlige meget, f.eks ved at bide i hård ting som nødder.  Implantaterne må heller ikke anvendes i alle tilfælde, f.eks  erstatning af en enkel tand.

Få de bedste tips og hemmeligheder bag pålidelig
tandbehandling i udlandet!
Meld dig til vores nyhedsbrev og download gratis
"de 5 enkle skridt til tandbehandling i udlandet"
Være blandt vores hundredsvis af tilfredse kunder
Send
Give det en chance! Du kan afmelde når som helst!