>

Tænder under graviditet

Tænder under graviditet

Under graviditeten kan dine spisevaner ændre sig ofte.

Du får hyppigere måltider og du spiser fødevarer, der er indeholder mere sukker.  Dette gør at du er mere udsat for at få huller i dine tænder. Derfor kan du også opdage, at dit tandkød bliver betændt og bløder lettere. Dette kan også skyldes ændringer i hormoner. For at undgå problemer med tænder og tandkød under graviditeten er det vigtigt at have en god kost og at holde dine tænder rene.

Sådan plejer du tænderne under graviditeten:

  • Spis regelmæssigt og undgå usund snack mellem måltiderne. I stedet for snack som f.eks. slik, bør du hellere spise frugt eller grøntsager
  • Tænderne bør renses grundigt med tandpasta både om morgen og aften. En slidt tandbørste er ikke særlig effektiv. Udskift derfor børsten ca. hver 3. måned eller når børstehårene er beskadiget eller falder ud.
  • For at forhindre blødning fra tandkød, skal du rengøre tænderne mindst en gang om dagen. Hvis tænderne er tætte, vil tandtråd være et effektivt hjælpemiddel. For at kunne rense imellem kindtænderne er det fordelagtigt at bruge en flosser.
  • Ekstra brug af fluor hjælper med at styrke tænderne og forhindre huller. Dette kan findes i form af skyllevæske og kan anvendes dagligt.

Kvalme og opkastning:

Nogle gravide kvinder er ramt af kvalme og opkastning under graviditeten. Mavesyren er meget sur og kan skade tandemaljen. Umiddelbart efter opkastning skal du derfor skylle munden med vand eller brug mundskyld, der indeholder fluor. For at undgå at beskadige dine tænder, skal du vente en time for bruge af tandbørste.

Graviditet og tandbehandling:

Røntgenbilleder:

Røntgenbilleder taget med dagens digitale teknik kræver meget lave strålings doser og er derfor ikke skadelige for fosteret. Det er dog almindeligt at bruge et blyforklæde, når der tages røntgenstråler. Det er din egen beslutning om du tager røntgenbillede eller ej.

Fuld narkose:

Narkose anvendes til tandbehandling og er ikke skadelig for fosteret

Tandbehandling:

  • Regelmæssig tandbehandling kan generelt udføres  normalt under graviditeten. Hvis det er muligt, tilføj dog den nødvendige tandbehandling til 2. semestre.
  • Akut behandling og smertelindring kan udføres efter behov under hele graviditeten.

Kontakt også din tandlæge, hvis du har spørgsmål om tandhygiejne under graviditeten. De kan give dig gode og korrekte oplysninger om tænder under graviditet. Hvis du overvejer tandbehandling i udlandet er du vedkommen til at kontakte os på info@tandklinik-ungarn.dk.

Få de bedste tips og hemmeligheder bag pålidelig
tandbehandling i udlandet!
Meld dig til vores nyhedsbrev og download gratis
"de 5 enkle skridt til tandbehandling i udlandet"
Være blandt vores hundredsvis af tilfredse kunder
Send
Give det en chance! Du kan afmelde når som helst!