>

Vigtige informationer om knogleopbygning /sinus løft operation

Vigtige informationer om knogleopbygning /sinus løft operation

Hvis du har fået at vide fra din tandlæge at du har brug for sinus løft/ eller knogleopbygning, så bør du måske læse denne her først før du beslutter at gennemføre operationen.

I mange tilfælde opdager tandlægen at patienten ikke har knoglemasse nok i kæben for at kunne indsætte tand implantat ( kunstig tandrod).- Tandimplantatet anbefales når patienten mangler en eller flere tænder-.

Der kan være flere grunde til at man mangler knoglemasse:  mangel på tænder i mange år, betændelse,  på grund af alder eller andre årsager.  Hvis knoglen ikke er stærk og har masse nok, kan den desværre ikke holde på en implantat- siger tandlægen og han er nødt til at indsætte knoglevæv i patientens kæbe.

Operationens forløb og risici:

Tandlægen tager knoglevæv fra patientens egen  hofte, kranie eller skulder og sætter den ind i kæben.  Der findes også kunstige knogler ” knogleerstatningsmaterialer” fra dyr eller laboratoriet.

Det er en stor operation, hvor tandkødet heler på ca. 2 uger men det tager ca. 4-6 måneder før implantatet kan sættes i. Det er vigtigt at understrege, at i kliniske omgivelser er kun 60% af knogletransplantationer  succesrige. Men indtil patienten kan få faste tænder, kan det tage op til 2 år. Ud over den ubehagelige kirurgiske behandling og den høje pris er der ingen garanti på, at din krop accepterer det transplanterede knoglevæv.

Tandimplantater uden knogletransplantation

Heldigvis findes der en bedre løsning for dem, der ikke ønsker at gennemgå disse ubehagelige procedure. Implantater med øjeblikkelig belastning er implantater, der kan bruges selv i de håbløse tilfælde, når patienten kun har lille kæbeknoglemasse , når patienten er stærk ryger, har diabetes, høj blodtryk osv.

Med denne nye teknologi  kan implantatet sættes i kæben med det samme og kan give patienten  glæden ved at spise, tygge og det æstetiske smil tilbage på 5 dage, uden knogleopbygning/transplantation.

Disse tandimplantater kan endda indsættes i tredive grader, hvorved man undgår sinusområdet og behovet for at udskifte knogler. Implantater med øjeblikkelige belastning indsættes i den hårde knogle, der er uden for den svampede knogle. Det resulterer i et øjeblikkeligt solidt fundament for de nye tænder.

Fordele ved at bruge ”implantater med øjeblikkelige belastning ” eller ”immediate loading dental implants”:

– patienten undgå at få flere fremmede materialer i kroppen  (en eller to yderligere operationer)

– patienten undgå yderligere kirurgiske risici – med disse implantater er der kun en operation

– lave omkostninger og flere besparelse. En tredjedel af den samlede pris på behandlingen undgås da knogletransplantation er dyrt

– Tidsbesparelse: i stedet for flere år vil patineten få faste tyggetænder i løbet af kun par dage. Se billede af patienter før og efter behandling

Efter vores mening ønsker patienter tænder, ikke knogletransplantation. Med øjeblikkelig indlæsning af implantater kan vi give glæden af at spise, tygge og det æstetiske smil tilbage på 5 dage uden knogletransplantation. For flere informationer om denne teknologi kan du læse her. 

Få de bedste tips og hemmeligheder bag pålidelig
tandbehandling i udlandet!
Meld dig til vores nyhedsbrev og download gratis
"de 5 enkle skridt til tandbehandling i udlandet"
Være blandt vores hundredsvis af tilfredse kunder
Send
Give det en chance! Du kan afmelde når som helst!